Egy ilyen versenynek mindig nehezen indul neki az ember, főleg akkor, ha érzi azt, hogy a tanítványa már nagyon sokat letett az asztalra – nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak Keserű József. A paralimpiai bronzérmet szerző Szabó Nikolett érmet akart Londonból.



Szabó Nikolett mindenképpen érmet akart szerezni a londoni paralimpián.



„Nagyon boldog vagyok. Egy ilyen versenynek mindig nehezen indul neki az ember, főleg akkor, ha érzi azt, hogy a tanítványa már nagyon sokat letett az asztalra, vagyis sok érem van mögötte – mondta a Lánchíd Rádiónak Keserű József, aki a londoni paralimpián bronzérmet nyert Szabó Nikolettet készítette fel a versenyre. – Nagyon nehéz körülmények között készültünk fel ebben a négyéves ciklusban. Nikolett minél jobb eredményt akart, és az, hogy nem sikerült a döntőbe jutnia, nagy hatással volt rá.”



Elmondta azt is: egyelőre nem tud arról semmit mondani, hogy folytatja-e a versenyzést, mert ez még korai. „Át kell gondolni mindent, főleg hogy egy ilyen amatőr szintű felkészülés mellett meddig lehet csinálni mindezt. Azt gondolom, hogy ez nem sokáig működőképes. Ha egy ember reggel 4-kor felkel, este 10-kor lefekszik, ledolgozza a 8 órát, utána edz, éveken keresztül készül fel világversenyekre megfelelő anyagi támogatás nélkül, akkor egyszer csak megszületik a döntés, hogy be kell fejezni” – nyilatkozta a Lánchíd Rádió paralimpiai tudósítójának Keserű József, Szabó Nikolett edzője.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Lánchíd Rádió
Fejér Balázs interjúi)