Hozzávetőleg negyven magyar sportoló lehet ott a nyári paralimpián. A játékokra eddig tizenketten szerezték meg a kvótát, közöttük van egy judós is, Szabó Nikolett személyében – minderről Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke tájékoztatta a hazai médiumok képviselőit.



Szabó Nikolett (balról a harmadik) indulhat a londoni paralimpián


A Magyar Paralimpiai Bizottság sajtótájékoztatóján bemutatták a már biztos résztvevőket: Berecki Dezső, Csonka András, Pálos Péter (asztalitenisz), Sors Tamás, Vereczkei Zsolt (úszás), Gurisatti Gyula, Dávid Krisztina (lövészet), Szabó Nikolett (judo), Osváth Richárd, Szekeres Pál, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi (vívás) már megszerezte a paralimpiai indulás jogát Londonra.

Elhangzott, hogy a Sportkórház közreműködésével megkezdődött a londoni eseményre készülő versenyzők kiemelt egészségügyi ellátása, s a paralimpikonoknak az elkövetkező időszakban három doppingellenőrzésen kell majd átesniük, miként arról is szó esett: Londonban az enyhén értelmi fogyatékosok is újra versenyezhetnek.

„A múlt pénteki közgyűlésen az új sporttörvény által előírt kötelezettségeknek eleget téve az MPB országos szövetséggé alakult, így megszűnt a 2004-ben megkapott köztestületi státusza” – tette hozzá Gömöri Zsolt, utalva arra, hogy a hazai sportéletben január elsejétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság vette át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Népszabadság)