Az IBSA Judo vezetőinek kezdeményezésére korszakos jelentőségű film készült annak elősegítésére, hogy az edzők, hogyan oktassák a vak sportolókat a judo elsajátítására, illetve a versenyekre való felkészülésre.




A film jelentősége azért is nagy, mert ilyen film még nem készült a judóban. A film megálmodói Bíró Norbert és Tardos János hat ország (Svédország, Portugália, Nagy-Britannia, Oroszország, Románia és Magyarország) kiváló edzőit és egy-egy vak tanítványukat hívták meg az elmúlt hétvégére, hogy együtt edzenek, majd készítsenek filmet oktatás módszertani kérdésekről.



A filmben szereplő versenyzők közül vannak kezdők, de paralimpiai bajnok és bronzérmes is. A film első bemutatására az IJF bíró és edzői világszemináriumon kerül sor, ahol az ép edzők megtanulhatják, hogyan oktassanak vak, gyengénlátó sportolókat.

A film egy-egy kópiáját az edzők magukkal viszik és terjesztik. A film létrehozását támogatta az IJF, az IPC Agitos, valamint az IBSA. A film a Rákosvidéke Hajtós DSE judotermében készült.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Tardos János)