Megerősítette együttműködését a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) és a Nemzetközi Vaksport Szövetség (IBSA) a sikeres riói olimpiát és paralimpiát követően. Erről egyeztettek csütörtökön az IJF budapesti irodájában.





Még a 2014-es Budapest Grand Prix-n írták alá azt a referendumot, amely a látássérült judo fejlesztéséről és integrációjáról szól. Az IJF-elnök, Marius Vizer, valamint az IBSA részéről Bíró Norbert a judo bizottság elnöke és dr. Tardos János a judo sportigazgatója ismét összeültek, hogy megbeszéljék a riói paralimpia tapasztalatait és sorra vegyék a következő lépéseket.

Marius Vizer biztosította az IBSA képviselőit, hogy az IJF továbbra is támogatni fogja a látássérült judót és elkötelezett amellett, hogy bemutassák a judo erkölcsi értékeit, amely a sportág fejlődéséhez vezet.

Az IJF elnöke hangsúlyozta, hogy az IBSA megkapja mindazt a technikai támogatást és segítséget, amely egy sikeres 2020-as tokiói paralimpiát eredményez. Hosszútávú együttműködésről van tehát szó, amelynek keretében 2017-től több IBSA judo esemény kerül megrendezésre mind kontinentális, mind világszinten.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: IJF)