Ezen a napon ünnepli a huszonnegyedik születésnapját a japánok 63 kilogrammos reménysége, a tavaly Rio de Janeiróban Grand Slam-győztes Abe Kana. Ragyogó győzelemmel, junior Ázsia-bajnoki címmel jelezte érkezését, ám nem olyan könnyű gyökeret verni a japán válogatottban, ezt az ő példája is bizonyítja.


Repül a bajnok: az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes Willeboordse a szenvedő fél


Az elmúlt években több jelentős nemzetközi sikert ért el – két éve például megnyerte a budapesti Hungária-kupát, tavaly pedig Grand Slam-győztes lett Rio de Janeiróban –, ám továbbra is csak második-harmadik ember a japán csapatban a 63 kilósok között.

Bár az olimpiai rangsorban két honfitársnője – Ueno Josie és Tanaka Miki – is megelőzi, a különleges japán válogatási rendszernek köszönhetően akár Abe Kana lehet a londoni induló, ehhez most már “csupán” meg kell nyernie az első számú válogatóversenyt, a japán bajnokságot.

Nekünk is vannak ünnepeltjeink: ezen a napon ötvenegy esztendős a kétszeres magyar bajnoki ezüstérmes Farkas Imre, ma negyvenhat az olimpiai és világbajnoki hetedik helyezett, négyszeres Eb-ötödik, a nőknél magyar bajnoki rekorder, tizenkétszeres ob-aranyérmes Gránicz Éva, illetve ma harmincöt az Európa-bajnoki ötödik helyezett Gera Csaba. Isten éltesse őket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)