Ma ünnepli tizenhetedik születésnapját a grúzok ifjúsági világbajnok judósa, Guram Tusisvili. A grúz judo hihetetlen erejét jelzi, hogy Tusisvili úgy lett 2011-ben korosztályában a világ legjobbja, hogy hazájában csak a bajnoki dobogó második fokára állhatott fel.


A grúz ifjúsági bajnokság 90 kilogrammos döntőjét Guram Tusisvili és Salva Csocseli vívta tavaly márciusban, s végül utóbbi szerezte meg az aranyérmet. Néhány héttel később a kijevi ifjúsági Európa-kupán újra ők ketten döntőztek, Csocseli pedig másodszor is diadalmaskodott.


Az év harmadik nagy Tusisvili-Csocseli összecsapása, ezúttal a vb-n


A máltai ifjúsági Eb-n aztán a grúzok éltek a lehetőséggel, hogy immár két versenyzőt is indíthatnak egy súlycsoportban, Csocseli ismét eljutott a fináléig, Tusisvili azonban már az elődöntőben elbukott (a lett Talalujevs volt a “csősz” at erdőben, Máltán ugyanis mindkét grúzt elverte), s végül “csak” bronzérmes lett.


A két fiatal grúz a kijevi világbajnokságon is remekelt, mindketten eljutottak a döntőig, ahol két intéssel végül Tusisvili bizonyult jobbnak, visszavágva ezzel az év közben elszenvedett kellemetlen vereségekért.

Nekünk is vannak ünnepeltjeink, ma harmincnégy éves az egykori junior ob-érmes Dervár Tamás, ma huszonnyolc a 2003-as magyar bajnok Szilágyi Zsolt, és ma huszonhárom a 2010-es U23-as országos bajnokság bronzérmese, Horváth Ervin. Isten éltesse őket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)