Nyeregben érzi magát Ungvári Miklós. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok judós a lovas- és lósportban is otthonosan mozog. Több válfajában sikeresen kipróbálta már magát versenyeken, s jelenleg egy öttagú ménes gazdája. A Blikk cikke.




„Gyerekkorom óta imádom az állatokat, a családunknak volt két hátaslova, és azokra tizenéves korunktól kezdve, amikor csak lehetett, felültünk. A tíz testvér közül András öcsémmel ez lett a szenvedélyünk, ő komolyan foglalkozik vele, hiszen profi díjugrató lett – magyarázta Ungvári Miklós. – Megfertőzött engem is, később én is kipróbáltam magam ebben a szakágban. Aztán elkezdtünk saját állatokat venni, jelenleg ötöt tartunk három különböző istállóban.”

Persze a sok utazás, elfoglaltság miatt vannak, akik segítenek ellátni a lovakat, de amikor csak teheti, kimegy kedvenceihez, s felpattan a hátukra.

„Szeretem ezt a nyugodt közeget, fantasztikus érzés a hátukon kirándulni a pusztában. Ilyenkor tudok a leginkább kikapcsolódni. Nekem ez jelenti a tökéletes feltöltődést” – tette hozzá Ungvári Miklós.




„Ha kell, megetetem, lecsutakolom őket, és igénylik az edzést, szóval ez nagyon összetett, komoly elfoglaltság. Bevallom, néha, ha külföldön vagyok, alig várom, hogy hazatérhessek és vágtázzak egy jót, vagy túrázzunk a barátaimmal.”

A hobbi az évek múlásával egyre komolyabbá vált, kedvenceivel már versenyeken is részt vesz a judós.




„Gyakorlatilag minden válfaját szeretem ennek a gyönyörű sportnak, tavaly indultam a távlovagló magyar bajnokság negyven kilométeres kiírásában. Sokáig vezettem összetettben, de a judoviadalok miatt néhány fordulót ki kellett hagynom, és csak harmadikként zártam a szezont – tette hozzá Ungvári Miklós. – Ezenkívül az ügetőt is imádom, amikor meghívást kapok a szilveszteri viadalokra, mindig elmegyek hajtani. El sem tudom már képzelni az életemet lovak nélkül.”




Az új terepen is eredményes

Eredményes a lovas- és lósportokban Ungvári Miklós. Távlovaglásban országos bajnoki harmadik hellyel büszkélkedhet, az ügetőn is bronzérem az eddigi legjobbja. Díjugratásban B3-as minősítést szerzett, így később akár a másod- és első osztályban is indulhat, ha folytatja.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Blikk
Szabó Endre írása
Fotó: Isza Ferenc
Gy. Balázs Béla)