Átnyergeltek a sztárok a lóversenyre az esztendő utolsó napjám, sportolók, zenészek, színészek és tévések vettek részt az Ügetőszilveszteren. Az öttusázókat a kétszeres olimpiai bajnok Martinek János és a világbajnok Balogh Gábor, a judósokat pedig az ötkarikás ezüstérmes Ungvári Miklós képviselte a fergeteges hangulatú rendezvényen, amelyen több mint tizenötezer néző tombolt a befutóknál.




A hajtóknak nemcsak a lovakkal, az elemekkel is meg kellett küzdeniük, hiszen az esős időjárás miatt nagyon saras volt a pálya.

„Gyerekkorom óta imádom a lovakat, nekem is van néhány. Indultam már díjugratásban és tereplovaglásban is. Évek óta meghívást kapok a szilveszteri ügetőre, és mindig örömmel jövök, nagyon élvezem – mondta Ungvári Miklós. – Fantasztikus a hangulat, amikor a lelátó előtt elsuhanunk, az szinte hátborzongató. Ezúttal nem sikerült az első háromban végeznem, egy kicsit jobban kellett volna hajráznom, negyedik lettem.”




Az öttusázók szövetségi kapitánya rutinos hajtó, címvédőként érkezett, ám ezúttal a vert mezőnyben végzett, de nem volt szomorú.

„Mindig nagyszerű érzés itt lenni, mert remek a hangulat. Ezúttal nem jött össze a futamgyőzelem, mert nagyon saras volt a pálya, de legközelebb jobb leszek” – értékelt Martinek János.

Balogh Gábor nagyot hajrázott – ezüstérem lett a jutalma. „Szerettem volna győzni, de végül is nekem ez a második hely felér az elsővel – összegzett a világbajnok öttusázó. – A közönség csodálatos volt, mindenki jól érezte magát, a nézők és mi is.”

Nemcsak sportolók indultak, a színész Árpa Attila és Epres Attila, a tévés műsorvezető Török Olivér és Petur András, valamint a Pamkutya zenés formáció két tagja, Pista és Béla is rajthoz állt. A Zenthe Ferenc-emlékversenyt Pam­kutya Pista, a Bubik István-­emlékversenyt pedig Török Olivér nyerte.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Blikk
Szabó Endre írása
Fotó: Isza Ferenc)