A SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG első két versenynapján csak japán judós állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ma két 81 kilogrammos versenyzőnkért, Csoknyai Lászlóért és Ungvári Attiláért szoríthatunk.




Egy szomorú évfordulót is hozott ez a nap: ma ünnepelné hetvenedik születésnapját a kecskeméti Kiss Endre, aki versenyzőként résztvevője volt az 1976-os montreali és az 1980-as moszkvai nyári olimpiának. Ötödik helyezést ért el az 1975-ös bécsi világbajnokságon, bronzérmet szerzett az 1979-es brüsszeli Európa-bajnokságon, egy évvel korábban, Helsinkiben pedig ötödik lett. Hosszú és eredményes pályafutása során kétszer is megnyerte a legrangosabb hazai nemzetközi versenyt, a Hungária-kupát (1975 és 1976), 1973 és 1981 között négy alkalommal állhatott fel a magyar bajnoki dobogó legfelső fokára.

Edzőként hosszú éveken át a kecskeméti judo fejlődését segítette, 2006-os haláláig a Kecskeméti JC ifjúsági korcsoportjának edzője volt. Sportvezetőként a Magyar Judo Szövetség elnökségi tagja, a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség elnöke, a Dankollégium és az MJSZ edzőbizottságának tagja volt.

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)