Két kisfilmmel drukkolnak a július 14-én kezdődött budapesti vizes világbajnokságon résztvevő honfitársaiknak a magyar judósok.A Facebookra készült videók apropója, hogy a szintén budapesti rendezésű SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG néhány hét múlva, augusztus 28-án veszi kezdetét, a cselgáncsozók tehát pontosan átérzik, mennyire izgulhatnak most az úszók.




Két sztár judós, a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél, valamint a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián judoruhában ugrott medencébe, és néhány alapelemet, fogást be is mutattak a víz alatt.

A klasszis sportolókkal tartott Jugoggy, a judós magyar vizsla, a judo-világbajnokság kabalája, aki már a 2013-as, nagy sikerű budapesti Európa-bajnokságon is szerepet kapott. Joó Abigél és Tóth Krisztián egyébként nem először találkoztak a vízzel, hiszen edzéstervük részeként, lazításképpen rendszeresen búvárruhában merülnek alá a medencében. A két sportoló ráadásul imádja a víz alatt játszható játékokat, így például a vizihokit.

Hiába, a két judós mégsem cserélné le a tatamit a medencére, mert az orruk mindig tele ment vízzel - mondták nevetve. A SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGRA 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között, a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor.



Van egy ünnepeltünk is a mai napon: ma hatvannégy esztendős a világbajnoki ötödik helyezett, Európa-bajnoki bronzérmes, junior Eb-harmadik, ifjúsági Eb-ezüstérmes, hétszeres magyar bajnok Molnár Károly. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Inforadio.hu)