Már szinte visszaszámolja az órákat a nyári hazai rendezésű judo-világbajnokságig Tóth Krisztián. A vb- és Eb-ezüstérmes judós könnyedén meg is teheti ezt, szenvedélyes gyűjtőként rajong a karórákért, több tucat van neki. Abban bízik, hogy az ő ideje az augusztusi viadalon jön majd el.

„Szerintem a férfi egyetlen ékszere az óra, s ehhez tartom is magam, nekem nincs gyűrűm, karkötőm és nyakláncom, viszont van egy pár ketyegőm – jegyezte meg Tóth Krisztián. – Az elsőt édesanyámtól kaptam 2010-ben, ekkor kezdődött el a szenvedélyem. Elkezdtem a csereberét, a vásárlást, és most már van néhány egészen szép márkás darabom is. Két kedvencem van, az egyik a riói olimpiára emlékeztet, amelyre nekem is sikerült kijutnom, a másik pedig egy régi kisebb szerkezet, amelyet Schmitt Páltól kaptam, annak emlékére, hogy a szingapúri ifjúsági olimpián bronzérmet szereztem.

A kiváló judósnak körülbelül harminc darabból áll a készlete, egyet az edzőjétől is kapott, első felnőtt nemzetközi érme megszerzése emlékére, több éppen szervizben van, s igen aktív a használt órák vétele, eladása, cseréje Facebook-oldalon is.

„Kezdetben csak gyönyörködtem bennük, de manapság már az is érdekel, hogyan működnek. Szeretem szétszedni, megvizsgálni őket, és utánuk is olvasok, hogy begyűjtsem az információkat – tette hozzá Tóth, aki mindennap gondosan kiválasztja, melyik karóráját hordja. – Attól is függ, milyen a kedvem, hova megyek éppen, és milyen ruhát veszek fel.”



Persze továbbra is a judo az elsődleges számára. Nem akar kifutni az időből, műtétjét követően arra készül, hogy ott lehessen a tatamin az augusztusi budapesti vébén.

„A vállamban végrehajtottak egy porcoperációt, amely után még gyógyulok. Bízom benne, hogy sikerül a vébéig formába lendülnöm, s a hazai közönség előtt én is küzdhetek majd a világbajnoki címért” – reménykedett Tóth Krisztián.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Blikk.hu
Szabó Endre írása
Fotó: Gy. Balázs Béla)