Huszonnegyedik születésnapját ünnepli a magyar judosport történetének eddigi legjelentősebb sikere: 1992 július 28-án szerezte meg Magyarország első judós olimpiai aranyérmét Kovács Antal.



Image

Kovács Antal (balra) és Raymond Stevens a fináléban


Sohasem lehet megunni: a barcelonai nyári játékokon a magyar judoválogatott meglepte az egész világot, a mieink Kovács Antal, Hajtós Bertalan, Csák József és Csősz Imre révén egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek, ez volt eddig a mieink legjobb szereplése az olimpiák történetében! Az olimpiai arany immár huszonhárom esztendős, de reményeink szerint hamarosan – akár már Rio de Janeiróban – újabbak követik.

Érdekesség, hogy a húsz esztendős születésnapot igen emlékezetesen ünnepelték a mieink: négy éve ezen a napon kezdte meg ragyogó szereplését válogatottunk a londoni olimpián, 2012. július 28-án Csernoviczki Éva megszerezte első női judós érmünket, bronzérmes lett az ötkarikás játékokon.

Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma húsz esztendős az ifjúsági magyar bajnok, junior és felnőtt ob-bronzérmes Makovics Roxána és ma tizenkilenc az ifjúsági ob-bronzérmes Kenyeres Anna. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)