A Nagykanizsai TE 1866 már elkezdte!
A Nagykanizsai TE 1866 már elkezdte!

A lendvai KBV Lendava huszadik alaklommal rendezte meg évadnyitó versenyét, amelyen a Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztálya megkezdte 2018-as versenyszezonját.

A nap videója: judolegenda Kubából
A nap videója: judolegenda Kubából

A Nemzetközi Judo Szövetség legendás judósokról készülő sorozatának újabb epizódjában a kubai származású, 1978 óta az Egyesült Államokban élő Luis Guardiával ismerkedhetünk meg.

Hangyási László lett az év edzője
Hangyási László lett az év edzője

A Magyar Judo Szövetség versenysport bizottságának javaslaa alapján Hangyási László lett 2017-ben az év edzője, amíg az utánpótlásban Bíró Norbert lett az év trénere.

A nap videója: Szentpétervár újra vár!
A nap videója: Szentpétervár újra vár!

2017-ben Észak Velencéje, Szentpétervár adott otthont a világranglista legjobbjai számára kiírt World Judo Masters viadalnak, azaz a Mesterek Tornájának. Az eseményről az IJF stábja készített összeállítást.

A szabályváltozásokról egyeztettek Mittersillben
A szabályváltozásokról egyeztettek Mittersillben

Amint arról már a Judoinfo is beszámolt, 2018-ban több szabályváltozás lép életbe, ezek lesznek érvényben a májusban kezdődő kétéves olimpiai kvalifikációs időszakban.

Rekordot döntött a mittersilli edzőtábor
Rekordot döntött a mittersilli edzőtábor

Mittersill. Judós körökben valósággal kultikus hely: itt kezdődik „minden”, az év elején ebben a táborban kezdik igazán a felkészülést a legjobbak.

A nap videója: búcsú a tokiói kalandoktól
A nap videója: búcsú a tokiói kalandoktól

Látványos küzdelmekkel vett búcsút Tokiótól a legendás Grand Slam-torna: 2018-ban már Oszaka ad otthont a hagyományos december Grand Slam-viadalnak.

Földharcguru tanította a japán judósokat
Földharcguru tanította a japán judósokat

Különleges vendége volt a japán női válogatottnak az első idei edzőtáborozáson: a földharcgurunak tartott Nakai Juki mester tanított fogásokat a japán judokáknak Tokióban.

A nap videója: briliáns akciók Hollandiából
A nap videója: briliáns akciók Hollandiából

Először rendeztek Grand Prix-viadalt a holland fővárosan, s a 2017-es hágai GP hatalmas holland fölényt hozott: a házigazdák öt arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárták a tornát.

A judóval fiatalok milliói lehetnek bajnokok!
A judóval fiatalok milliói lehetnek bajnokok!

Rövid újévi interjút közölt az IJF a Nemzetközi Judo Szövetség Budapesten élő elnökével, Marius Vizerrel. A beszélgetés egy új sorozat első epizódja.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2015. április 16. csütörtök, 12:00 Módosítás: 2015. április 16. csütörtök, 22:56 2015. április 16.

Edzőtovábbképzést tartottak Baján

Április harmadikán és negyedikén a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség edzőtovábbképzést szervezett Baján. A régiós közgyűlésen – az edzők részéről – felvetődött igény egy gyakorlati elemeket tartalmazó utánpótlás edzőképzésre.
Nehéz volt olyan hétvégét találniuk a szervezőknek, amikor nincsenek versenyek, és minden edző részt vehet a képzésen. A „tábor” előkészítését, lebonyolítását a Mogyi-Bajai Judo Club vállalta magára.

A téma a sportágunk nagyobb figyelmet igénylő területe, az utánpótlás nevelés aktuális kérdései voltak. Előadást tartottak több érdeklődésre számot tartó témában is:


- Egy egyesület felépítése az utánpótlás nevelés tükrében.
- Prevenció és rehabilitáció az utánpótlás korban
- Kondicionális képességek fejlesztése az utánpótlás korú gyerekeknél
- Az utánpótlás felkészítése a KSI-ben
- Az U16-os korosztály versenyeztetése, az Euroliga létrejötte
- Újszerű szemléletmódok az utánpótlás felkészítésében
- Játsszunk judót! Játékok a felkészítésben
- Mit? Kinek? Hogyan? A különböző korcsoportok követelményei a Mogyi-Bajai Judo Clubban
- Fogásmódok és a karfeltolás technika
- Osoto gari
- Ouchi gari
- Állás-föld átmenet
- Akrobatikus koordináció fejlesztés a dobásokról történő lejövetelhez


Előadásokat, illetve bemutatót tartottak: Hangyási László, Kanczler István (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor (Kecskeméti JC), Neu László (Szegedi JSE), Katona Pál (Szegedi JISE), Horváth István (KSI SE), Andrási Barna (Mogyi-Bajai JC), Zsubori Zsuzsanna (gyógytornász), Andrási Krisztina (gyógytestnevelő).

Összességében egy tartalmas, inger gazdag képzést hallhattak, láthattak a résztvevők, és egyértelmű igényként merült fel a képzés, az egymás segítésének gyakorlati megvalósítása.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadásban aktívan résztvevő edzőkollégáknak, szakembereknek és az érdeklődőknek egyaránt. A képzés mellett egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre nyílt lehetőség egy igazi bajai halászlé mellett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)