A nap videója: búcsúippon Lisszabonból
A nap videója: búcsúippon Lisszabonból

Ma ünnepli harminckilencedik születésnapját a magyar judo eddigi egyetlen felnőtt világ- és Európa-bajnok judósa, Braun Ákos, akit 2005-ben az Év sportolójának választottak Magyarországon. Fordulatokkal teli pályafutását jól ismeri a magyar judós társadalom.

Szakmai blog: a teremtő képzelet (3. rész)
Szakmai blog: a teremtő képzelet (3. rész)

A Judoinfo szakmai blogjában ezúttal Kovács László osztja meg munkáját az olvasókkal, aki sportolók mentális képzésével foglalkozik. A teremtő képzeletről szóló értekezés harmadik, egyben befejező része következik.

Két arany- és két bronzérem
Két arany- és két bronzérem

Ez a Veres László és Czifra Attila irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judocsapatának elmúlt hétvégi mérlege, amely szombaton és vasárnap az U12–13-as judokák számára kiírt országos bajnokság temesvári döntőjén vendégszerepelt.

A nap videója: kecskeméti siker a veterán Eb-n
A nap videója: kecskeméti siker a veterán Eb-n

Parádésan szerepeltek a KJC versenyzői a veterán Eb-n Zágrábban. Orosz Sándor aranyérmet, Sárkány László ezüstöt vihetett haza, ismét bebizonyítva, hogy a sportba befektetett munka, kortól függetlenül szép sikerélményéket hozhat.

Összefogás Szabó Ferenc gyógyulásáért
Összefogás Szabó Ferenc gyógyulásáért

Bizonyára már sokan hallottátok az ijesztő hírt, hogy a Varga Cseppek Judo SE mesteredzője Szabó Ferenc (mindenki Ferikéje, majd később Feri bácsija) egy hete agyvérzést kapott. A beszéde szerencsére kevésbé sérült, de több területet, köztük a motorikus központot és idegpályát súlyos károsodás érte.

Elhelyezték a Wáberer György Sportaréna alapkövét
Elhelyezték a Wáberer György Sportaréna alapkövét

Bensőséges ünnepség keretében 2017. június 8-án lerakták Magyarország egyik legrégebben fennálló oktatási intézménye, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma új sportcentrumának alapkövét.

A nap videója: a cancúni Top10 ippon
A nap videója: a cancúni Top10 ippon

A cancúni Grand Prix-viadalon két judósunk is dobogós helyezésig jutott, a ceglédi Ungvári Attila és a tatabányai Csernoviczki Éva bronzérmesként távozott a Mexikóból.

Edzőparadicsom a tanyavilágban
Edzőparadicsom a tanyavilágban

Nagysolymosi Sándor­, a Kecskeméti Judo Club vezetőedzője gondolt egyet hajdanán és egy szarkási erdőben létrehozott egy bázist a KJC judokáinak. A Solyka­tanyán járt a baon.hu stábja.

Bronzéremmel tért haza Szőcs László
Bronzéremmel tért haza Szőcs László

Dobogós helyen végzett az elmúlt hévégén Horvátországban, a Zágrábban megrendezett, veteránok számára kiírt Európa-bajnokságon a csíkszeredai Szőcs László.

Akadt olyan, aki két aranyérmet is szerzett
Akadt olyan, aki két aranyérmet is szerzett

A Vincze Judo Club versenyzői is részt vettek az ajkai juniális megmérettetésen. A zirciek közül Sárossy Boróka a 2009-ben születettek korosztályában ezüstérmet szerzett. Itt és az idősebb korcsoportban Kertai Kíra egyaránt aranyérmes lett.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2015. április 16. csütörtök, 12:00 Módosítás: 2015. április 16. csütörtök, 22:56 2015. április 16.

Edzőtovábbképzést tartottak Baján

Április harmadikán és negyedikén a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség edzőtovábbképzést szervezett Baján. A régiós közgyűlésen – az edzők részéről – felvetődött igény egy gyakorlati elemeket tartalmazó utánpótlás edzőképzésre.
Nehéz volt olyan hétvégét találniuk a szervezőknek, amikor nincsenek versenyek, és minden edző részt vehet a képzésen. A „tábor” előkészítését, lebonyolítását a Mogyi-Bajai Judo Club vállalta magára.

A téma a sportágunk nagyobb figyelmet igénylő területe, az utánpótlás nevelés aktuális kérdései voltak. Előadást tartottak több érdeklődésre számot tartó témában is:


- Egy egyesület felépítése az utánpótlás nevelés tükrében.
- Prevenció és rehabilitáció az utánpótlás korban
- Kondicionális képességek fejlesztése az utánpótlás korú gyerekeknél
- Az utánpótlás felkészítése a KSI-ben
- Az U16-os korosztály versenyeztetése, az Euroliga létrejötte
- Újszerű szemléletmódok az utánpótlás felkészítésében
- Játsszunk judót! Játékok a felkészítésben
- Mit? Kinek? Hogyan? A különböző korcsoportok követelményei a Mogyi-Bajai Judo Clubban
- Fogásmódok és a karfeltolás technika
- Osoto gari
- Ouchi gari
- Állás-föld átmenet
- Akrobatikus koordináció fejlesztés a dobásokról történő lejövetelhez


Előadásokat, illetve bemutatót tartottak: Hangyási László, Kanczler István (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor (Kecskeméti JC), Neu László (Szegedi JSE), Katona Pál (Szegedi JISE), Horváth István (KSI SE), Andrási Barna (Mogyi-Bajai JC), Zsubori Zsuzsanna (gyógytornász), Andrási Krisztina (gyógytestnevelő).

Összességében egy tartalmas, inger gazdag képzést hallhattak, láthattak a résztvevők, és egyértelmű igényként merült fel a képzés, az egymás segítésének gyakorlati megvalósítása.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadásban aktívan résztvevő edzőkollégáknak, szakembereknek és az érdeklődőknek egyaránt. A képzés mellett egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre nyílt lehetőség egy igazi bajai halászlé mellett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)


Következik!