Judo és művészet találkozása Pakson
Judo és művészet találkozása Pakson

A budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG élményei ihlették Szűcs Rita egri festőművészt, akinek vegyes technikával készült műveiből Pakson rendeznek kiállítást. Az ünnepélyes megnyitó péntek délután lesz.

Gútán remekelt a zirci judós csapat
Gútán remekelt a zirci judós csapat

Remek eredményeket értek el a zirci Vincze Judo Club fiatal versenyzői a közelmúltban megrendezett nemzetközi megmérettetésen. A szlovákiai Gútán lebonyolított viadalon kilenc ifjú tehetség kapott bizonyítási lehetőséget Vincze Ferenc edzőtől.

Hazai diadal a holland Grand Prix-n
Hazai diadal a holland Grand Prix-n

Negyvenkét ország csaknem kétszázharminc judósának részvételével került sor az első hágai Grand Prix-viadalra a hétvégén. A magyar színeket egyetlen versenyző, Vér Gábor képviselte.

A nap videója: országos bajnokságok Győrben
A nap videója: országos bajnokságok Győrben

Győrben, az Olimpiai Sport Parkban rendezték idén a junior B és a serdülő B országos bajnokságot. Hatvanhat egyesület kétszázhatvan judósa lépett tatamira a kisalföldi megyeszékhelyen.

Szívvel az éhség ellen
Szívvel az éhség ellen

Több olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló is együtt sütötte a mézeskalácsokat az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseivel, hogy együtt készüljenek az adventi adománygyűjtésre.

Nippon eredmények a diák C és II. osztályú felnőtt ob-ról
Nippon eredmények a diák C és II. osztályú felnőtt ob-ról

November másodok hétvégéjén rendezett országos bajnokságokon a Nippon Sport Judo Club tíz judokával képviselte magát és mindegyikük pontszerző helyen végzett.

Átütő siker Győrben: remekeltek ifjúsági judósaink!
Átütő siker Győrben: remekeltek ifjúsági judósaink!

Hat arany-, három ezüst- és tizenegy bronzérem a mieink mérlege az első magyarországi ifjúsági Európa-kupa viadalon, amelynek a győri EYOF-csarnok adott otthont a hétvégén.

Gyűlnek a nagykőrösi bajnoki érmek
Gyűlnek a nagykőrösi bajnoki érmek

Két igazán rangos versenyen léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Kőrös Judo SE versenyzői. Százhalombattán rendezték meg a diák C-korosztály (2007-ben születettek) országos bajnokságát.

Tudatosan készül a sport utáni időkre Bor Barna
Tudatosan készül a sport utáni időkre Bor Barna

Sportolói pályafutása után is a tatami mellett képzeli el az életét az Atomerőmű Sportegyesület nemrégiben megyei Prima-díjjal kitüntetett válogatott judósa, Bor Barna.

A nap videója: kaposvári bemutató a vb-n
A nap videója: kaposvári bemutató a vb-n

A SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG második versenynapján, a döntők előtt Naji Dávid és Boros Bence bemutatóját csodálhatta meg a nagyérdemű.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2015. április 16. csütörtök, 12:00 Módosítás: 2015. április 16. csütörtök, 22:56 2015. április 16.

Edzőtovábbképzést tartottak Baján

Április harmadikán és negyedikén a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség edzőtovábbképzést szervezett Baján. A régiós közgyűlésen – az edzők részéről – felvetődött igény egy gyakorlati elemeket tartalmazó utánpótlás edzőképzésre.
Nehéz volt olyan hétvégét találniuk a szervezőknek, amikor nincsenek versenyek, és minden edző részt vehet a képzésen. A „tábor” előkészítését, lebonyolítását a Mogyi-Bajai Judo Club vállalta magára.

A téma a sportágunk nagyobb figyelmet igénylő területe, az utánpótlás nevelés aktuális kérdései voltak. Előadást tartottak több érdeklődésre számot tartó témában is:


- Egy egyesület felépítése az utánpótlás nevelés tükrében.
- Prevenció és rehabilitáció az utánpótlás korban
- Kondicionális képességek fejlesztése az utánpótlás korú gyerekeknél
- Az utánpótlás felkészítése a KSI-ben
- Az U16-os korosztály versenyeztetése, az Euroliga létrejötte
- Újszerű szemléletmódok az utánpótlás felkészítésében
- Játsszunk judót! Játékok a felkészítésben
- Mit? Kinek? Hogyan? A különböző korcsoportok követelményei a Mogyi-Bajai Judo Clubban
- Fogásmódok és a karfeltolás technika
- Osoto gari
- Ouchi gari
- Állás-föld átmenet
- Akrobatikus koordináció fejlesztés a dobásokról történő lejövetelhez


Előadásokat, illetve bemutatót tartottak: Hangyási László, Kanczler István (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor (Kecskeméti JC), Neu László (Szegedi JSE), Katona Pál (Szegedi JISE), Horváth István (KSI SE), Andrási Barna (Mogyi-Bajai JC), Zsubori Zsuzsanna (gyógytornász), Andrási Krisztina (gyógytestnevelő).

Összességében egy tartalmas, inger gazdag képzést hallhattak, láthattak a résztvevők, és egyértelmű igényként merült fel a képzés, az egymás segítésének gyakorlati megvalósítása.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadásban aktívan résztvevő edzőkollégáknak, szakembereknek és az érdeklődőknek egyaránt. A képzés mellett egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre nyílt lehetőség egy igazi bajai halászlé mellett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)