SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Vér Gábor
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Vér Gábor

A huszonöt éves Vér Gábor 2008 márciusában a zágrábi ifjúsági Európa-kupa megnyerésével, majd ugyanebben az évben az ifjúsági Európa-bajnokságon szerezett ezüstérmével köszönt be a nemzetközi mezőnybe.

A nap videója: díjátadón a ceglédi judósok
A nap videója: díjátadón a ceglédi judósok

Először vehette át a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat a Ceglédi VSE judoszakosztálya, s először részesült elismerésben a csapatsportok kategóriában a Nemzeti Kézilabda Akadémia is.

Nagyot meneteltek az RHSDE versenyzői
Nagyot meneteltek az RHSDE versenyzői

Rendkívül sikeres első félévet zárt a Rákosvidéke Hajtós DSE csapata, a kitűnő eredményekről a klub vezetőedzője, az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalan számolt be a Judoinfónak.

SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Tóth Krisztián
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Tóth Krisztián

Tóth Krisztián hat éves korában kezdte judós pályafutását, miután a szülei olyan sportágat kerestek számára, amely képes a kissrác extra energiáit „elnyelni”. Tehetségére korán felfigyeltek a szakemberek.

Képgaléria: ifjúsági világbajnokság
Képgaléria: ifjúsági világbajnokság

Elképesztő teljesítményt nyújtattak ifjúsági judósaink a nyár folyamán. Santiago de Chilében egy arany- és három bronzéremmel az éremtáblázat hetedik helyén zártuk a világbajnokságot. Összegyűjtöttük, s létrehoztunk egy galériát a magyar vonatkozású fotóknak. 

A nap videója: így zajlik a vegyes csapatverseny
A nap videója: így zajlik a vegyes csapatverseny

A Santiago de Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság utolsó napján a vegyes csapatversenyre került sor. Ebben a formában az első világbajnoki címet Oroszország szerezte.

Krpalek készen áll a kihívásra
Krpalek készen áll a kihívásra

Lukas Krpalek a riói olimpia 100 kilogrammos bajnoka új kihívásokra vágyott judós karrierjében, a súlycsoportváltás mellett döntött, így a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON már a nehézsúlyban méretteti meg magát.

SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Ohát Zalán
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Ohát Zalán

Ohát Zalán számára az elmúlt héten derült ki, hogy – Fogasy Gergő sajnálatos sérülése okán – bekerült a válogatott keretbe, s a 100 kilogrammos súlycsoportban képviselheti hazánkat a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON.

A nap videója: Feczkó-ippon a bronzéremért
A nap videója: Feczkó-ippon a bronzéremért

A Miskolci VSC-MVSI kiválósága az Európa-bajnokságon, az EYOF-on és a világbajnokságon is érmet tudott szerezni, Chilében ráadásul megdobta a nap ipponját is. 

Vége a nagy menetelésnek
Vége a nagy menetelésnek

Véget ért a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, így a magyar judoválogatott befejezte fárasztó, három világversenyből álló nyári menetelését. Az összesített mérleg öt arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérem.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2015. április 16. csütörtök, 12:00 Módosítás: 2015. április 16. csütörtök, 22:56 2015. április 16.

Edzőtovábbképzést tartottak Baján

Április harmadikán és negyedikén a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség edzőtovábbképzést szervezett Baján. A régiós közgyűlésen – az edzők részéről – felvetődött igény egy gyakorlati elemeket tartalmazó utánpótlás edzőképzésre.
Nehéz volt olyan hétvégét találniuk a szervezőknek, amikor nincsenek versenyek, és minden edző részt vehet a képzésen. A „tábor” előkészítését, lebonyolítását a Mogyi-Bajai Judo Club vállalta magára.

A téma a sportágunk nagyobb figyelmet igénylő területe, az utánpótlás nevelés aktuális kérdései voltak. Előadást tartottak több érdeklődésre számot tartó témában is:


- Egy egyesület felépítése az utánpótlás nevelés tükrében.
- Prevenció és rehabilitáció az utánpótlás korban
- Kondicionális képességek fejlesztése az utánpótlás korú gyerekeknél
- Az utánpótlás felkészítése a KSI-ben
- Az U16-os korosztály versenyeztetése, az Euroliga létrejötte
- Újszerű szemléletmódok az utánpótlás felkészítésében
- Játsszunk judót! Játékok a felkészítésben
- Mit? Kinek? Hogyan? A különböző korcsoportok követelményei a Mogyi-Bajai Judo Clubban
- Fogásmódok és a karfeltolás technika
- Osoto gari
- Ouchi gari
- Állás-föld átmenet
- Akrobatikus koordináció fejlesztés a dobásokról történő lejövetelhez


Előadásokat, illetve bemutatót tartottak: Hangyási László, Kanczler István (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor (Kecskeméti JC), Neu László (Szegedi JSE), Katona Pál (Szegedi JISE), Horváth István (KSI SE), Andrási Barna (Mogyi-Bajai JC), Zsubori Zsuzsanna (gyógytornász), Andrási Krisztina (gyógytestnevelő).

Összességében egy tartalmas, inger gazdag képzést hallhattak, láthattak a résztvevők, és egyértelmű igényként merült fel a képzés, az egymás segítésének gyakorlati megvalósítása.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadásban aktívan résztvevő edzőkollégáknak, szakembereknek és az érdeklődőknek egyaránt. A képzés mellett egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre nyílt lehetőség egy igazi bajai halászlé mellett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)