Kecskeméti sikerek Szegedről és Egerből
Kecskeméti sikerek Szegedről és Egerből

A KJC-KESI judokái a Csaba Béla-emlékversenyen és az Euroliga elnevezésű körversenyen indultak el. Az Euroligát a tizenhat év alattiaknak találták ki, négy állomása van, Magyarországon, Szerbiában, Romániában és Horvátországban.

Világbajnokságon jártak a barcsi judokák
Világbajnokságon jártak a barcsi judokák

A BVSE judo szakosztálya – a Magyar Judo Szövetség kedvezményes belépőjegy támogatását kihasználva – két napos kirándulást szervezett a tagjai részére, a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGRA.

A nap videója: egyetlen bronz a junior Eb-n
A nap videója: egyetlen bronz a junior Eb-n

A maribori junior Európa-bajnokság második versenynapján megszületett a magyar érem is, Szigetvári Mercédesz a női nehézsúlyban állhatott fel a dobogó alsó fokára.

Meghívó judósoknak: Fuss szívvel!
Meghívó judósoknak: Fuss szívvel!

Szeptember 24-én kerül megrendezésre az MKT szervezésében a SZÍVÜNK NAPJA rendezvény. Ennek egyik különleges eseménye lesz a „Fuss szívvel” és a „Sétálj szívvel” sportos kezdeményezés.

Remek nagyszebeni szereplés
Remek nagyszebeni szereplés

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judósai közül heten a hétvégén a nagyszebeni Temeraru-kupán léptek tatamira, s a céhes városiak nagyszerűen helytálltak az U18-as és felnőtt korosztályú sportolók számára kiírt nemzetközi versenyen.

A magyar sportolónak nem előny, extra nyomás a hazai pálya
A magyar sportolónak nem előny, extra nyomás a hazai pálya

Az utóbbi időben több olyan világeseménynek is Magyarország adott otthont, ahol a sportolóink mögött nagyszámú, odaadó, hálás és lelkes közönség állt. A magyar sportolók közül viszont nem mindenki teljesített úgy, ahogy azt elvárták tőle.

A nap videója: Top5 földharc-akció a vb-ről
A nap videója: Top5 földharc-akció a vb-ről

A SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON a földharc-technikákból is láthattunk számos kiemelkedőt. A JudoHeroes csapata kiválogatta a leglátványosabb ötöt, érdemes végig nézni.

Zoltánt megihleti a sport
Zoltánt megihleti a sport

Fodor-Lengyel Zoltán még ma, ötven fölött is bárkit a földhöz teremt egy jól kivitelezett csípődobással. A művészet azonban elcsábította a tatamiról, érettségi után a cselgáncs helyett a festészetet választotta.

Szigetvári Mercédesz bronzérmes a junior Eb-n!
Szigetvári Mercédesz bronzérmes a junior Eb-n!

Szigetvári Mercédesz révén van magyar érmes a Mariborban lezajlott junior Európa-bajnokságon, a bajai judós a harmadik helyen végzett a +78 kilogrammos súlycsoportban. Tóth Apor ötödikként, Monori Dániel, Rajkai Róbert, Waczulik Richárd és Beringer Fatime hetedikként zárt.

SUZUKI JUDO VB újratöltve - 7. rész
SUZUKI JUDO VB újratöltve - 7. rész

Egy héten át, minden nap éljük át újra a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG izgalmas pillanatait. A zárónapon a vegyes csapatversenyre került sor, amelyet rendkívül magabiztosan kezdtünk a kazahok ellen.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2015. április 16. csütörtök, 12:00 Módosítás: 2015. április 16. csütörtök, 22:56 2015. április 16.

Edzőtovábbképzést tartottak Baján

Április harmadikán és negyedikén a Dél-Magyarországi Regionális Judo Szövetség edzőtovábbképzést szervezett Baján. A régiós közgyűlésen – az edzők részéről – felvetődött igény egy gyakorlati elemeket tartalmazó utánpótlás edzőképzésre.
Nehéz volt olyan hétvégét találniuk a szervezőknek, amikor nincsenek versenyek, és minden edző részt vehet a képzésen. A „tábor” előkészítését, lebonyolítását a Mogyi-Bajai Judo Club vállalta magára.

A téma a sportágunk nagyobb figyelmet igénylő területe, az utánpótlás nevelés aktuális kérdései voltak. Előadást tartottak több érdeklődésre számot tartó témában is:


- Egy egyesület felépítése az utánpótlás nevelés tükrében.
- Prevenció és rehabilitáció az utánpótlás korban
- Kondicionális képességek fejlesztése az utánpótlás korú gyerekeknél
- Az utánpótlás felkészítése a KSI-ben
- Az U16-os korosztály versenyeztetése, az Euroliga létrejötte
- Újszerű szemléletmódok az utánpótlás felkészítésében
- Játsszunk judót! Játékok a felkészítésben
- Mit? Kinek? Hogyan? A különböző korcsoportok követelményei a Mogyi-Bajai Judo Clubban
- Fogásmódok és a karfeltolás technika
- Osoto gari
- Ouchi gari
- Állás-föld átmenet
- Akrobatikus koordináció fejlesztés a dobásokról történő lejövetelhez


Előadásokat, illetve bemutatót tartottak: Hangyási László, Kanczler István (Atomerőmű SE), Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor (Kecskeméti JC), Neu László (Szegedi JSE), Katona Pál (Szegedi JISE), Horváth István (KSI SE), Andrási Barna (Mogyi-Bajai JC), Zsubori Zsuzsanna (gyógytornász), Andrási Krisztina (gyógytestnevelő).

Összességében egy tartalmas, inger gazdag képzést hallhattak, láthattak a résztvevők, és egyértelmű igényként merült fel a képzés, az egymás segítésének gyakorlati megvalósítása.

A szervezők köszönetüket fejezik ki az előadásban aktívan résztvevő edzőkollégáknak, szakembereknek és az érdeklődőknek egyaránt. A képzés mellett egy jó hangulatú, baráti beszélgetésre nyílt lehetőség egy igazi bajai halászlé mellett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)