Nem nyaralni mentek az Atomerőmű SE legjobbjai a legnépszerűbb törökországi üdülőhelyre az elmúlt hétvégén. Antalyában mindhárom paksi Európa-bajnoki aspiráns éremért küzdhetett. Az érem megszerzése Pupp Rékának sikerült, Csoknyai László és Cirjenics Miklós pedig ötödikként zárt a Grand Prix viadalon.




Réka a nyitónapon kezdett és az első fordulóban sikerrel lépett túl olasz riválisán egy meccsvégi, belső comb vazarival. A negyeddöntőben az angol Giles-t kellett volna legyőznie, de ezúttal nem sikerült a négy közé jutás, hisz az angol versenyző hátsógáncsból szerzett vazari előnyét megtartotta a találkozó végéig.

Réka – igazolva kiváló versenyzői képességeit – gyönyörűen összeszedte magát a vigaszági küzdelmekre. Először török ellenfelét győzte le két látványos kontratechnikával, majd a harmadik helyért a világbajnoki ötödik helyezett, tadzsik Babamuratova esett áldozatul egy karfeszítést követően a paksi judoka földharctudásának.




A 81 kilogrammban versenyző Csoknyai László erőnyerőként karpréses leszorítással magabiztosan győzte le a grúz Gigaurit, majd kikapott a négy közé jutásért egy aranypontban elért vazari lábszárátforgatással az üzbég Turszunovtól.

A visszamérkőzésen kőkemény, harcos meccsen sikerült legyőzni intésekkel a kirgiz Zolojevet, azonban a bronzmeccsre elfogyott a lendület és ezúttal a három intést jelentő leléptetéssel Csoknyai Lászlót sújtották a fiatal grúz Grigalasvili ellenében.




Cirjenics Miklós három nagyon domináns győzelemmel kezdte a versenyt a 100 kilogrammosok között. Szép ipponokkal jutott túl grúz, türkmén és kubai riválisán. Az elődöntőben sajnos egy összekapaszkodós ki-ki helyzet után Miki magára emelte az orosz Adamjant és ezt a mozdulatot a harmadik helyért is megismételte, ahol így az ír Fletcher örülhetett a bronznak.

Összességében az apró hibák ellenére pozitívnak értékelhetjük az antalyai eredményeket, és reméljük, hogy a néhány hét múlva kezdődő tel-avivi Európa bajnokságon az erényeiket csillogtatva, kirobbanó formában fognak küzdeni Hangyási László és Braun Ákos tínatványai.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Atomerőmű SE
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)



Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.