Mindhárom színű éremből szereztek az Atomerőmű SE judokái a közelmúlt korosztályos versenyeiről. A paksiak Cegléden, Prágában és Debrecenben is jártak.




Cegléd adott otthont az idei serdülő korosztályos diákolimpia országos döntőjének. A paksi küldöttség tagjai közül a tavalyi magyar bajnok Hornyánszki Lilla (40 kg) volt a legeredményesebb. Az ezúttal egy súlycsoporttal feljebb induló paksi tehetség bronzérmet szerzett a diákolimpián. Gyors győzelemmel jutott el az elődöntőig, ahol egy pillanatnyi kihagyást követően veszített, majd a bronzcsatában tudott szépíteni, hisz újra megvillantotta specialitását a belső combdobást és ipponnal diadalmaskodott. Ugyanebben a súlycsoportban Száraz Csenge hetedik lett.

A paksi fiúcsapat zömében elsőéves serdülőkből állt, akiknek a serdülő B-korcsoport diákolimpia szép sikerei után egy kissé erősnek bizonyult az „idősebb” serdülő mezőny. Bernát Tamás jutott a legtovább, aki egy szép győzelem után a következő fordulóban egy szerencsétlen mozdulat során térdsérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a további küzdelmet.

Hasonlóan jártak az ASE ifjú felnőtt judósai is a prágai European Open-versenyen, amelyen Bognár Péter spanyol, Windischmann Bence pedig grúz ellenfelétől szenvedett vereséget az első fordulóban. A felnőtt csapat a versenyt követő nymburki edzőtáborban folytatta a felkészülést.




Dobai László, Péri Balázs és Kanczler István tanítványai derekasan helytálltak a Debrecenben megrendezett diák A- és B-korcsoportos Magyar Kupán. Az Erdélyből érkező sportolókkal nemzetközivé váló, erős mezőnyben három hetedik hely, egy arany- és egy ezüstérem született. Dicséret illeti azokat a sportolókat is, akik ezúttal nem értek el helyezést, hiszen csak nagyon kevésen múlott a továbblépés.

Így volt ezzel Száraz Zente és Jakab Barna is, de ugyanez elmondható a hetedik helyezett Krausz Kornélról (diák A, 35 kg), Németh Gergőről (diák A, 35 kg) és Somkert Zoltánról (diák B, 45 kg) is, egy picivel több szerencsével éremért küzdhettek volna.

Czibula Bernát (diák B, 55 kg) a tavalyihoz hasonlóan ismét ezüstérmet szerzett a Magyar Kupa küzdelmei során. Két gyönyörű győzelme mellé egy vereséget is begyűjtött. Petrik Hanna (diák A, 32 kg) ezen a napon nem talált legyőzőre, mindkét mérkőzésén ipponnal diadalmaskodott, ráadásul az egyik meccsen vert helyzetből tudod fordítani és karfeszítést alkalmazni.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: ASE)


Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.