Április hatodikán a győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg a jubileumi, huszonötödik Hungarian Masters Opent, a nyílt magyar veterán bajnokságot, amelynek legidősebb versenyzője a nyolcvan esztendős Fazakas Tamás volt.




Tíz korcsoportban, a sportág rendszeresített súlycsoportjaiban tizenkét ország kétszázhuszonkét örökifjú judósa lépett tatamira. A verseny legidősebb indulója az M10-es korcsoport 81 kilogrammos súlycsoportjában Fazakas Tamás, az Ajkai Judo Club nyolcvan éves edzője volt. Jobbára sportvezetői, tanári tevékenységét ismerjük, de ide tartozik az is, hogy húsz évvel korábban, 2003-ban az első hivatalos masters Európa-bajnokságon, Kecskeméten ezüstérmet szerzett, a 2004-es bécsi világbajnokságon pedig bronzérmes lett.




Fazakas Tamás a győri tornán a dobogó harmadik fokára állhatott fel. „Köszönöm a családomnak és jelenlegi edzőtársamnak, Kertai Gábornak a felkészülésem segítségét, és a lehetőséget a nem mindennapi teljesítményhez” – fűzte hozzá a hatodik danos judomester.




Érdekesség, hogy a versenyen Fazakas Tamás korábbi ajkai tanítványa, Kerschner Krisztián a bécsi Galaxy Judo Tigers színeiben az M4-es kategória 81 kilósai között ezüstérmet szerzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Ajkai Judo Club)