A szatmárnémeti Judo Master Sportklub tizennégy sportolójával utazott a felvidéki Bártfára Pelcz Attila edző, a Bardejov Judo Open 2024 elnevezésű nemzetközi megmérettetésre. Az Szmsport beszámolója.




Tizennégy ország kilencszázhat sportolója lépett tatamira a rangos megmérettetésen, amelyen a szatmári csapat az összesített táblázat második helyén zárt öt döntős judokával.

Az U21-es korosztályban Raul Oprea (+100 kg) és Ana Suciu (70 kg) is aranyérmet szerzett, két szatmári döntős volt az U15-ös korosztályban és Remus Ardelean (38 kg), illetve Alexandra Gandea (36 kg) is ezüstérmes lett. Az U13-as korosztályban is remekeltek a Judo Master sportolói, Németh Maia (40 kg) ezüst-, Raisa Sas (40 kg) és Lorena Ilutan (48 kg) bronzérmet nyert.

Az U11-es korosztályban Somogyi Hanna (23 kg) szerzett ezüstérmet, illetve Veres Luca bronzérmes lett (27 kg). Dobogós helyét küzdött Gabriel Goloman (27 kg) is, aki az elődöntőig remekül küzdött, viszont elvesztette a bronzmeccset, így ötödik lett.

„Ez a verseny jó felkészülés volt a következő hétvégi U15-ös, U13-as országos bajnokságra, amit Aradon rendez meg a román szövetség. Reményeink szerint több érmet is tudunk ott szerezni” – tette hozzá a szatmári szakvezető.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Szmsport
Pesek Attila írása)