A szegedi Városi Sportcsarnok október utolsó hétvégéjén benépesült judósokkal, szombaton és vasárnap is versenyt rendezett a Szatymazi SE judoszakosztálya. Az Atomerőmű SE fiataljai mindkét nap tatamira léptek és igen eredményesen harcoltak.




Szombaton az ifjúsági B-korosztály országos bajnokságát, vasárnap a serdülő és diák Csaba Béla-emlékversenyt rendezték. Az ifjúsági B-sek között magyar bajnokot ünnepelhettek a paksiak Tóth Zsombor személyében, aki a 81 kilogrammos kategóriában nem talált legyőzőre.

Zsombor kirobbanó formában érkezett, és első két mérkőzésén nagy fegyverét, a szangakut (sangaku – háromszögfojtás és leszorítás lábbal) alkalmazva bejutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért kiélezett csatában végül aranypontban villant meg, egy látványos, egyoldalas hátsógáncs-támasztottgáncs kombinációval. A finálé hozta a legnagyobb izgalmakat, hiszen szintén hosszabbításig jutottak a küzdő felek. Az ellenfél egy kontratechnikából eldobta Zsombort, de az akciót megelőzően mindketten elhagyták az érvényes küzdőfelületet, így érvénytelennek nyilvánították a dobást. Ezután viszont a paksi judós robbant be egy szép akcióra, és az ezért járó vazari a magyar bajnoki aranyérmet jelentette a paksi tehetség számára.




Az ifi B-sek között még Jurák Jázmin Kincső a +70 kilogrammos súlycsoportban jutott el a pontszerző hetedik helyig, nagyot harcolva a későbbi győztessel. A többieknek Davis Darcie-nak (57 kg), Varga-Ambrus Sebestyénnek (66 kg) és Czibula Bernátnak (90 kg) ezúttal nem jött össze, de reméljük hamarosan ők is érmekre váltják a kemény edzésmunkát.

Másnap a diákok léptek tatamira a Csaba Béla-emlékversenyen, a nyílt regionális tornán ezúttal Kalmár-Appelt Áron szerezte meg az ASE érmét, a diák B-korcsoport 41 kilogrammos kategóriájában, Áron szépen küzdött a döntőig, ahol nagy riválisával találta magát szemben, és parázs csatában ezúttal egy értékes ezüstéremmel zárta a versenyt.

A diák A-sok küzdelmében Farkas Levente (49 kg), Lengyel Rajmund (49 kg) és Vábró Bertalan (54 kg) közel állt az éremszerzéshez, de végül ötödikként zárt, Száraz Dávid (49 kg) és Kákai Ábel (49 kg) hetedikként végzett.




Eleget tettek a paksi judósok erdélyi meghívásuknak,  ellátogattak Szentegyházára, hogy a 15. Mártonffi János-emlékversenyen mérettessék meg magukat. Hosszú, fárasztó, csaknem tízórás utazást követően Szentegyházán egy takaros kis panzióba érkeztek meg, a mérlegelést és a finom vacsorát követően senkinek sem volt gondja az alvással. Másnap egy bőséges reggeli után csak átsétáltak judósaink a sportcsarnokba, és rövidesen kezdetét vette a verseny. A lebonyolítás egy kicsit eltért a hazaitól, hiszen nem egyenes kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek, így mindenkinek legalább két-három mérkőzésre volt lehetősége.

Az ASE-sok igen erős csapatot indítottak, így nem meglepő, de nagyon örvendetes, hogy mindannyian érmet szereztek. Hárman – Éberling Nóra, Kalmár-Appelt Áron és Vajna Csongor – nem találtak legyőzőre súlycsoportjukban, Ulbert Lujzának és Izsák Simonnak csak egy-egy győzelem hiányzott az aranyhoz, de ezüstérmük így is nagy fegyvertény. A két ezüst mellé két bronzérmet is hazavihettek a paksiak, Kiss Dalma Klára és Grosan Eric révén. Összességében igazán jól teljesítettek judósaink, pedig súlycsoportjaikban egészen kiváló ellenfeleik voltak.

Ha már ilyen messzire elutazott a csapat, nem lehetett kihagyni a verseny másnapján egy kirándulást a közeli Medve-tóhoz és Korondon is megálltak, hogy mindenki tudjon ajándékokat vásárolni az itthoniaknak. Vasárnap késő este fáradtan, de élményekkel gazdagodva térhetett haza a paksi küldöttség a sikeres erdélyi kirándulásról.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.